divendres, 2 d’agost del 2013

Aquatló de Cunit


Diumenge passat vaig participar en la meva primera Aquatlo. Era l’Aquatlo de Cunit i es feia sobre la distancia de 2,5 km Run + 1 km Swim + 2,5 Km Run. Curteta, el que volia dir que seria rapida i divertida. Com així va ser.

Com que ens vam quedar a dormir a Segur de Calafell no vam tenir que fer una gran matinada per anar cap a la sortida. Es començava a les 9,30 del mati i mitja horeta abans ja estàvem allí per recollir dorsals i posar les 4 cosetes que es necessiten preparades dins de boxes. Quina diferencia amb la intendència d’una Triatló. Sense bici, els trastos es redueixen molt considerablement. A les 9 del mati ja feia un sol de justícia, cosa que significava que passaríem calor de veritat. I també s’estava aixecant un vent molt fort, que faria que el segment de mar fos bastant complicat, per l’onatge i les corrents. De fet, al cap de 3 hores d’acabar la proba, ja onejava bandera vermella a totes les platges de Cunit i la zona.


Abans de sortir ens vam trobar uns amics que no sabíem que participaven i després d’escalfar una miqueta, ja estàvem preparats per la sortida, en el passeig marítim de Cunit. Deuríem de ser uns 300 participants en total. El primer tram de Run va ser molt ràpid. Tothom va sortir esperitat i jo m’ho vaig prendre amb mes calma. Avui era un dia per gaudir. Vaig córrer a un ritme alegre per fer 11min08seg en els primers 2,5 km, contant la transició al mar. Després venia la part mes complicada de la proba, no per la distancia, sinó perquè al entrar a l’aigua ja havia moltíssima corrent. Aquest tram va ser molt mes difícil i esgotador, per tothom, ja que era impossible nedar amb una certa cadència i regularitat. Moltes ones i molta corrent, que et portaven cap els espigons. Els pobres caiacs prou feines tenien per mantenir-se drets. Encara així, vaig passar a bastanta gent i vaig marcar 18min57seg, que per la mar que hi havia, no esta malament. Després de tornar-se a posar les Zoot, quedava el segon segment de Run, amb una calor asfixiant i sense avituallament, com vaig comprovar al donar la volta al passeig per tornar a la línia d’arribada. Aquest tram el vaig fer sense beure res en tota la proba i ho vaig notar. Tot i així, content perquè dels que vaig avançar al mar (molts), nomes em van passar 3 en el running final. Temps del tercer segment: 12min36seg, contant la segona transició. Vaig arribar mort de set i em vaig fotre 5 aquarius en un tres i no res. I content pel meu debut en aquestes probes, que sense la bicicleta, per mi son mes divertides i s’adapten mes a les meves aptituds.

Participants i Supporters de luxe
Durant tota la cursa vam tenir l’animació especial de la família Busto, cosa que s’agraeix moltíssim. I després tots junts vam completar un mati fantàstic a la piscina i amb un arròs caldos amb cloïsses de traca. Per recuperar forces, esta clar. Un diumenge d’esport i amics molt xulo. Repetirem segur


1 comentari:

  1. La familia Busto estuvo encantada de verte/veros campeones!! gran tramo en el agua!!! Un abrazo!!

    ResponElimina