dimarts, 22 de juliol del 2014

Night Running Terrassa 10 km


Aquest passat divendres vaig participar en la proba de 10.000 que es feia a Terrassa de les Night Running Series. Una proba patrocinada pel Jaume Leiva i organitzada per Running Solutions, amb un munt de participants estel·lars, que van fer de la cursa tot un espectacle. Una cursa nocturna molt atractiva, que consistia en fer dos voltes de 5 km a un recorregut urbà per la zona pròxima al gimnàs Terrassa Sports. Era un circuit que tenia una pujada no massa pendent però si prou llargueta, perquè fos difícil fer una bona marca en els 10 kms.


Jo arribava sense gaire entrenament i menys, encara, entrenament de qualitat per poder córrer ràpid i intentar, si mes no, aproximar-me a la meva MMP. Però em feia molta il·lusió fer-la i intentar lluitar-la, ja que des de la Marató de Barcelona, no havia fet cap cursa en asfalt. De fet, sinó compten Font-Romeu, era la primera cursa post-Marató (si ho reconec, he estat molt i molt gandul des del mes de Març, cosa que m’ha fet perdre la forma que tenia aleshores).

Vaig anar-hi amb la Isa, que s’està recuperant d’una lesió al genoll, i que volia provar si el genoll l’hi permetia fer els 10.000 i sinó, faria solament la primera volta, per provar-se, i no agreujar mes la lesió, que ja vindran mes endavant els seus reptes esportius personals. I així va ser, es va quedar en 5.000, prenen la sabia decisió de no forçar massa. A la sortida coincidim amb la Sheila (felicitar-la perquè ja pot tornar a córrer desprès d'una ciàtica punyetera) i la Inma. També hi es el Edu i uns amics seus, que hem comenten que volen rondar els 44min-45min, marca que per mi ja m’estaria be i decideixo sortir amb ells. Saludem al Jaume, que va molt atrafegat amb tot el relatiu a l’organització, assistim a la presentació dels cracks i es dona el tret de sortida a les 22,00 en punt.


Els primers quilòmetres son ràpids i em costa agafar un bon ritme, tot i que no hi ha gaire gent que molesti i es pot córrer des de bon principi. El Edu i els altres se’m escapen aviat, però no vull forçar massa en la primera volta, perquè se que vaig justet d’entrenament. Primera volta a ritme còmode, però rapidet, amb els 500 metres de pujada prement les dents a tope. Al final de la primera volta atrapo al Edu i passem plegats el 5.000 en 21min 57seg. Vaig prou be, però ara tocarà patir els segons 5.000. Al principi de la segona volta està l’avituallament i ja es pot  córrer encara mes còmode, ja que hi ha gent que solament fa el 5.000. Al principi de la volta l’hi dic al Edu que tiri, que jo no tinc cames per repetir el primer parcial i es queda una miqueta amb mi, per després ja marxar per davant uns 100 metres. Hi han parts del recorregut amb una certa animació, sobretot les àrees on hi ha terrasetes d’estiu i la gent està asseguda a la fresca. La pujada de la segona volta es fa molt mes dura, però estic content perquè en tota la segona volta no m’avança ningú i jo avanço a bastants corredors, que probablement no han sabut regular les dos voltes. Quan queden 3 km comença a ploure una mica i s’agraeix. Sempre amb la mirada fixada amb l’Edu, que va per davant però no el puc atrapar, arribem a la recta d’arribada, marcant un segon parcial de 22min 42 seg. He perdut quasi 1 minut en el segon 5.000, però no esta gens malament i estic content. Al final marco un temps de 44min 28seg (posició 156 de 564 acabats), a un ritme mig de 4,26. Satisfet.

La jornada la tanquem amb barra lliure (no exactament però es podia repetir) de birra (gran encert) i l’entrega de premis als guanyadors, que desgraciadament va estar un xic deslluïda per un gran xàfec que va caure en aquell moment. Per acabar felicitar de nou al “alma mater” de la cursa, el gran Jaume Leiva, tal com vaig poder fer en persona el mateix divendres. Espero que aviat pugui tornar a córrer i que deixi darrera aquesta maleïda mala ratxa que porta. Ànims crack, que ja queda molt poc. Molt bona cursa. L’any vinent repetirem...i ho diu un mig sabadellenc jejeje

Us deixo el link del meu Garmin per veure els detalls de la cursa:

4 comentaris:

  1. Moltes felicitats tete, per mi ets el millor del mon

    t estimo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vas fer be en parar als primers 5.000....ja veuras com poquet a poquet vas millorant de la lesio i et tornes a posar en forma....ara toca una mica de paciencia

      Elimina
  2. Y si estuviese yo delante, te saldrías en el run!!! jajajaja, Muy grande como siempre Carles! Un abrazo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ya sabes que me motivas mucho crack jejeje....a ver esa Maraton que tenemos a medias en 2015...GASSSSS

      Elimina