dilluns, 28 d’octubre de 2013

Triatló Olímpica de Gavà


Diumenge 29 de Setembre vaig participar en la Triatló Olímpica de Gavà, que seria la meva ultima triatló de la temporada. En tenia moltes ganes després de l’anul·lació del tram de swim de la temporada anterior.
Quina cara de son a boxes
Arribem ben d’hora pel mati amb la Isa (ella la feia per relleus, competint en el tram de bicicleta), per deixar totes les coses a boxes. A Gavà vam anar-hi a competir uns quants Dragons, cosa que va fer que fos la segona Triatló amb mes presencia del Club, per darrera de la Half de Salou. Havia un bon ambient i després de deixar-ho tot al seu lloc als immensos boxes, ja ens vam dirigir cap a la sortida a la platja de Gavà Mar. Abans havia decidit nedar sense neoprè, no sense pensa-ho i dubtar-ho una bona estona. El fet de que el Marti la fes sense i les poques ganes que tinc de nedar amb neoprè, van fer que em decidís no posar-me’l. El mar estava molt mogut i l’organització va decidir retallar a la meitat, mes o menys, el tram de swim, cosa que a mi em perjudica, perquè es en aquest sector on faig els millors temps i on puc treure mes diferencia a molts participants, i mes si el mar esta molt mogut, com era el cas. Després de comprovar que l’aigua no estava gens freda i que la decisió de no posar-se el neoprè havia estat encertada, de seguit ens donen la sortida i comencem a nedar amb unes onades considerables, que castigàvem molt els primers metres de la proba. El Marti se’m va escapar nomes sortir i no el vaig poder seguir. Natació complicadeta fins la primera boia per la mar i després de la boia, amb el mar ja mes calmat, amb un ritme mes constant. Com que al final es va retallar molt el tram, se’m va fer força curt i de seguit, ja estava corrents per la platja, camí de boxes, a agafar la bici. Temps del sector de Swim: 12min 31seg (posició 135 de 784 participants).

Comprovant l'estat de la Mar
Després d’una T1 llarga, agafo la bici per fer els 40 km planets que ja coneixia de l’any anterior. Son dos voltes al mateix circuit, pels carrers del polígon de Gavà. Un circuit ràpid, però perillós ja que esta de monticles perquè els cotxes redueixin la velocitat, que son molt perillosos per les bicis, i mes quan es va en grup i ràpid. També el vaig trobar massa estret en trams, per la gran quantitat de participants que érem. En el tram de bike vaig estar a estones amb algun grupet de gent i en altres sol, sense aconseguir seguir el seu ritme. Com es nota la diferencia de velocitat i d’esforç si vas al mig d’un grup o si tens que pedalar sol. Com es habitual em van passar moltíssims triatletes, incloent el Sandro i el Leo. Al final creia que no havia fet un tram tan dolent de bici com habitualment, però els resultats tampoc ho mostraven així. De tota manera, vaig millorar en 7min en temps de l’any passat en la mateixa distancia i circuit, per tant, hem millorat. Temps del sector de Bike: 1h 04min 07seg (posició 542 de 784 totals).
Sortida del tram de Run
La T2 també era llarguíssima i mes amb les sabates de bici col·locades. Aquest es un altre punt a millorar de cara la propera temporada. Pujar i baixar de la bici descalç i calçar-se ja rodant. El sector de run eren dos voltes a un circuit paral·lel a la platja i totalment planet. El mateix que l’any passat i també vaig millorar un parell de minuts en relació al 2012. Vaig córrer prou be, creuant-nos amb els altres Dragons i sempre veient les diferències que em portaven i que eren irrecuperables (tot i que el Sandro així ho creia, i quasi al final l’hi dono la raó) o sigui, que em vaig dedicar a gaudir del tram anant a un ritme còmode tota l’estona. L’únic contratemps va ser que se’m va ocórrer prendre un gel molts abans de l’avituallament d’aigua i quasi m’ofego de lo pastosos que son. La feina va ser meva fins arribar a l’avituallament. Que llarg se’m va fer amb el gel a la gola. Sempre el gel amb l’aigua a la ma, un altre lliçó. Al final temps del sector Run: 43min 49seg (posició 323 de 784 totals).

Últims quilometres
Al final vaig completar l’últim Triatló de la temporada en 2h 05min 10seg i acabant en la posició 373 de 733 participants masculins. L’any vinent, si les lesions em respecten, mes i millor. I Love Tri.

Us deixo els links del meu Garmin, que veureu no difereixen gaire dels temps oficials:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada