dijous, 3 de juliol del 2014

Cicloturista de Palamós (o el desastre organitzatiu personificat)


Aquesta crònica havia quedat pendent des de fa temps i ara que tinc 5 minuts, en faré cinc cèntims.
Diumenge 18 de Maig vaig participar en el que va ser la meva primera marxa cicloturista. Una ruta de 105 km. circular, que sortia de Palamós, per passar per La Bisbal de l’Empordà, Cassa de la Selva, Llagostera, Tossa de Mar, Sant Feliu de Guíxols, per acabar un altre cop a Palamós. La ruta transcorria pel paisatges preciosos de les Gavarres, cosa que la feia imbatible en quan a bellesa.

Dragons masculins que vam participar
Vam anar-hi uns quants Dragons i tot i que no estic gaire acostumat a fer tants quilòmetres en bici, em vaig trobar prou be i la vaig gaudir molt, sobretot, insisteixo, pels llocs tan bonics per on es passava. Des dels primers quilòmetres ja la vaig fer sol, enganxant-me de tant en tant en algun grupet, però sempre de poca gent i poca estona. La part mes dura va ser el tram que va de Tossa a Sant Feliu, perquè bufava un ben mil dimonis (normal en la zona) que feia aquests tram de trencacames molt complicat, ja que a mes, portaven ja 80 quilòmetres acumulats a les cames.
Com que era una marxa no competitiva, no se dir com vaig quedar, però segur que no gaire be, perquè després meu, no va arribar gaire gent.

Recuperació post-marxa, amb tots els companys participants
El que si que voldria destacar aquí va ser el absolut despropòsit organitzatiu del Club Ciclista de Palamós i dels responsables de l’Ajuntament i mes gent, que no van donar la cara. Un absolut desastre, tal com els vaig fer saber amb aquest mail l’endemà de la cursa, que us adjunto:

Bon dia.
Us escric com a President dels BCN Dragons. Hem pres part 8 socis a la marxa cicloturista de Palamós que organitzava el Club Ciclista Palamós Costa Brava.
Creiem que com a organitzadors d'un esdeveniment esportiu teniu que millorar en molts aspectes.

1. La senyalització era molt deficient en molts punts del recorregut, especialment a partir de Tossa i molts participants, que no son de la zona, s'han perdut varies vegades.
2. El tercer avituallament va desaparèixer abans del tancament d'horaris i els últims participants ja no el varen trobar.
3. Increïble que es desmuntes la línia d'arribada abans de les 14:00 hores, que era el establert al reglament. Jo mateix vaig arribar abans de les 14 i ni rastre de la meta, i el que es mes greu, no havia res de recuperació post-cursa (ni una ampolla d'aigua). Tothom va plegar abans d'hora, incomplint el reglament que VOSALTRES havíeu establert. 
4. El quart avituallament sorpresa que indiqueu en el reglament, no existia, imagino que aquí radicava la sorpresa del cas.
En fi, crec que per 37 euros que valia, l'organització va ser molt deficient i incomplint les vostres mateixes normes, cosa que no he trobat mai a cap competició en les que he participat, i mira que n'he fet. Suspens absolut a l'organització.
Això si, el recorregut era molt maco.


Evidentment, cap resposta dels organitzadors. I a posteriori ens hem assabentat d'unes baralles internes entre organitzadors, per treures les responsabilitats de sobre, culpant-se entre ells d'una manera publica. Vaja, un absolut despropòsit. Mai mes.

Aquí us adjunto el link del Garmin perquè veieu el recorregut:
Cicloturista Palamos en Garmin Connect: Detalles


2 comentaris:

  1. Vergonzoso. Pero circuito y compañeros brutales!! Un abrazote crack!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Totalmente de acuerdo....aunque solo te vi al principio...imposible seguirte crack....demasiado para mi.....un abrazo fiera

      Elimina