dilluns, 4 de maig del 2015

Triatló B doble olímpic de les Terres de l'Ebre


El passat diumenge 26 d'Abril vaig participar i completar la Triatló B doble olímpic de les Terres de l'Ebre a Sant Carles de la Ràpita. Aquest era el primer test seriós de preparació per l'Ironman de Zurich del proper 19 de Juliol. Vaig anar-hi amb el Jordi, cosa que l'hi agraeixo moltíssim, ja que tan el Borjita com el Xavi, que son els meus companys de cara el IM, no van poder venir per diferents motius. Aquí teniu un petit resum ordenar dels tres segments.

SWIM:
Aquest es el segment que sempre em va millor en comparació els altres dos. Aquesta vegada eren 3.000 metres dividits en dos voltes a un triangle de 3 boies que feia cada volta 1.500m o sigui, 500m de boia a boia. Es sortia de dins de l'aigua degut a que a Sant Carles no cobreix fins ben endins. Tenia els meus dubtes sobre la temperatura de l'aigua però haig de dir que no estava gens freda i molt plana, cosa que feia preveure una natació còmode. El problema es que no se encara perquè vaig cometre un error de principiant que no faig mai. Sempre em poso a primera fila per no tenir que avançar a molts participants, ja que a mi em passen uns quants però no molesto pas als millors. Aquesta vegada em vaig quedar al mig i va ser impossible nedar còmode amb tota la gentada que havia al voltant fins la primera boia. Sinó segurisim hages fet millor temps, ja que era impossible avançar entre tot el mogollon. En fi, un error a no tornar a cometre. A partir dels 500m per això, una natació còmode, fluida i reservant forces pel que vindria després. Vaig fer 51min 16seg acabant en la 147 posició de 326 finishers.
Moments abans de la sortida.
BIKE:
La bicicleta es el tram que se'm dona pitjor de tots tres i en el que tinc que millorar mes ja que es el mes llarg i important de cada el Ironman. En aquest cas era un circuit de tres voltes a un circuit també en forma de triangle, pel mig dels arrossers dels Delte de l'Ebre. on per sort, no feia un dia molt ventós per el que es normal en aquestes contrades, tot i que si que en feia, i tocava de costat en un tram, de cara en un altre (era el pitjor de tots tres ja que també era el sector on estava pitjor l'asfalt del terra i havien molts sotracs) i d'esquena en el tram final. Al ser un circuit totalment pla el que fa es que estiguis pedalant tota l'estona amb el plat i no hagi cap moment de descans per les cames, cosa que després ho pagues en el running. Jo, de fet, prefereixo un circuit amb mes desnivell, perquè en les baixades descanses les cames una mica. Tot i que hem va avançar molta gent que va sortir per darrera meu del mar, estic prou content, perquè dins de les meves sabudes limitacions sobre una bicicleta, vaig fer una bona mitja i solament se'm va fer llarguet al final. El que si que vaig decidir que el Ironman es tenia que fer si o si amb acoples ja que et passes moltes hores sobre la bici i els braços se'm van acabar dormint una mica. Aquest tema dels acoples ho haig de solucionar el mes aviat possible. I també vaig veure que el tema mental serà molt important de cara el Ironman ja que damunt de la bici tens temps de pensar mil coses i et passen pel cap altres mil. Al final vaig fer 3h 02min 15seg a una mitja de 29:63km/hora i quedant en possicio 292 dels 326 finishers. Molt millorable.

L'únic lloc del tram de bici on trobaves gent. La resta, un desert
RUN:
El segment de cursa a peu eren 4 voltes de 5 km cadascuna en un circuit que anava pel passeig marítim de Sant Carles de la Ràpita. Un circuit també molt planet, amb un parell de pujades que es gestionaven prou be. Jo m'havia plantejat fer-l'ha tota sobre 5,00/km i així va ser. Vaig córrer els primers 10 km un pelet mes ràpids ja que sabia que al final potser afluixaria el ritme una mica. La idea era treure'm l'espina de l'ultim Half que havia fet (Sailfish Berga) on per falta d'entrenament vaig caminar moltes vegades. Aquest cop nomes vaig parar dos vegades un moment (als avituallaments del 10 i del 15) i vaig fer tota la cursa a peu al mateix ritme. Estic content de com va anar. Els entrenaments es evident que estan donant els seus fruits. Vaig fer 1h 38min 27seg a una mitja de 4:50/km, quedant en la possicio 192 dels 326 finishers.

Agraint els anims del Jordi en plena cursa a peu
En resum, el temps total emprat per completar la Half va ser de 5h 31min 57seg (possicio 247 de 326 finishers). Estic prou satisfet del rendiment en general. Ara toca seguir millorant en bicicleta de cara al Ironman.
Satisfacció de la feina feta a la Finish Line
El homenatge gastronòmic en forma d'arròs caldos de llamàntol posterior a la proba (com no podia ser d'un altre manera a les terres on estàvem) que ens vam regalar el Jordi i jo, va contribuir a que fos un cap de setmana rodo.
Us deixo el link del meu Garmin on podreu veure les variables de la Half:

2 comentaris:

  1. Moltes felicitats ja queda poquet i estas a la recta final, ho fares molt be no et preocupis nomes tens que seguir com fins ara.
    Un peto molt gran

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gracies. Jo tambe estic convençut que faras una Half de Calella de conya i que això et donarà anims i força per encarar el IM de Mallorca.
      Molts petons

      Elimina